december 29, 2011

Privat donation skal hjælpe Ménièrepatienter

Share

Ménièrepatienten Else Greve donerer et nyt apparat, der kan hjælpe ménièrepatienter.
Det er Ménière- og Tinnitusforeningen (MTF), der får apparatet, men foreningen har valgt at give det videre til Rigshospitalet for at så mange som muligt kan få glæde af det.

Apparatet udsætter det indre øre for et mindre tryk, som letter generne ved Mèniéres Syge. Svimmelhedsanfaldene bliver holdt nede og kan i nogle tilfælde helt undgåes. På den måde kan de, der får hjælp af apparatet fortsat fungere på arbejdsmarkedet.

Apparatet falder udenfor de rammer, de sociale myndigheder normalt arbejder med; derfor tilbydes det i Danmark ikke som hjælpemiddel. Personer, der rammes af Ménières Syge, påvirkes ofte så voldsomt at de falder ud af arbejdsmarkedet og er henvist til førtidspension.

I en pressemeddelse undrer MTF sig over at kommuner og ankenævn vælger at henvise mennesker til livsvarig førtidspension i stedet for at tildele dem et apparat til 35.000 kr., der vil kunne løse problemerne.
"Samfundet pålægges på denne måde en unødvendig byrde samtidig med at man går glip af gode skattekroner fra mennesker i arbejde," skriver foreningen.

I anledningen af donationen vil der blive afholdt reception på Restaurant Guldanden i København fredag den 6. februar fra kl. 16-17.