maj 13, 2013

Portishead musiker har høretab

Share

Portishead musiker har høretab

Portishead guitarist Adrian Utley har afsløret, at han har et mild høretab på begge ører efter mange års lytning til og afspilning af højt musik.

 

 
Adrian Utley, guitarist for Bristol-baserede band Portishead, besluttede at tale åbent om hans høretab i håb om at forhindre andre i at lide samme skæbne.

"Jeg elsker at lytte til og spille musik, det har jeg altid gjort, og som regel virkelig højt. Jeg har nu milde høretab på begge ører, og det er rigtig nedtur - sandsynligvis ikke så slemt som tinnitus - men det gør tingene vanskelige. Jeg ville ønske jeg havde kendt til, eller endda tænkt over konsekvenserne af alle de ting, jeg gjorde som at lytte til musik på hovedtelefoner i støjende varevogne, spille højt guitar med virkelig skingre lyde og ingen høreværn, "siger Adrian Utley.

Pas på dine ører

Selv om den britiske guitarist er ikke en tinnitus patient per definition, har hans høretab haft en stor indflydelse på hans liv. Derfor opfordrer han andre til at beskytte deres hørelse og træffe forebyggende foranstaltninger for at sikre, at de holder deres hørelse intakt.

Han siger: "Det er en god idé at bruge gode ørepropper i støjende situationer som koncerter, uanset om du spiller eller lytter - du vænner dig til dem. Og støjreducerende hovedtelefoner er virkelig gode til at lytte til musik, når baggrundsstøjen er høj, ligesom i fly og tog etc. Vær forsigtig, fordi når din hørelse er væk – så er den væk."

Kilde: www.hear-it.org, Foto: www.wikipedia.com