august 09, 2017

Pas på ørerne til spinning

Share

Det kan godt være, det er de hårdt prøvede benmuskler, man mærker mest til, når man forlader det lokale fitnesscenter, men en ny amerikansk undersøgelse tyder på, at ørerne også bliver presset til det yderste i en spinningtime.

Pas på ørerne til spinning

Det er Massachusetts Eye and Ear Infirmary i USA, der har undersøgt støjpåvirkningen i 17 forskellige spinninglokaler i Boston. Og resultaterne er bekymrende. I gennemsnit er støjniveauet nemlig ni gange højere end den anbefalede grænse for en otte timer lang arbejdsdag.

De fleste spinningtimer havde en varighed af 45 minutter, hvoraf deltagerne i mere end 30 minutter blev udsat for mere end 100 dB. Det er langt over anbefalingen fra Det nationale institut for arbejdsmiljø og sikkerhed i USA, som advarer mod, at man udsætter sig selv for 100 dB i mere end 15 minutter om dagen.

Særligt instruktører og ivrige spinningentusiaster, der bruger mange timer om ugen på at træde pedalerne i bund til høj musik, risikerer at belaste ørerne i så høj grad, at det kan resultere i alvorlige skader og høretab. 

Selv om ovenstående studie udelukkende koncentrerer sig om spinningtimer, er der god grund til at tro, at støjniveauet er lige så højt – og bekymrende – indenfor andre fitnessgenrer.

 

Kilde: hear-it.org