Pædagoger med høreproblemer

Share

Hej Dorte

Jeg har læst ditdebatoplæg på hoerelse.info. Jeg er selv pædagog (souschef i en 0-6 års institution) og døjer også med hørevanskeligheder, men nok ikke i så slem grad, som du gør. Jeg fik lyst til at svare på dit debatoplæg af flere grunde:
Du skriver om Projekt Contra. Hvad er det for noget ?
Jeg er i en lidt anden situation end dig: jeg er ved at erkende, at jeg nok ikke kan blive indenfor faget i frygtelig mange år endnu. Det kunne jeg måske nok, hvis jeg kæmpede for det, ligesom du. Men jeg synes vores fag stiller så store krav til kommunikationsevner og er så støjbelastende, at jeg har besluttet mig, for at begynde at se mig om efter en anden branche, hvor jeg måske - forhåbentlig - kan bruge den viden og de erfaringer, jeg har.

Jeg fik en høreskade som 18 årig og siden er min hørelse gået langsomt ned af bakke - mest efter, at jeg er blevet pædagog og arbejder indenfor daginstitutionsområdet. Som "ny" hørehæmmet synes jeg det har været svært at finde hjælp og informationer. Jeg var, lørdag den 23/10, med til en temadag i Odense, for erhvervsaktive hørehæmmede. Det var dejligt at møde ligesindede. Det ved jeg ikke, om du har behov for. Men det var faktisk mest derfor jeg skrev til dig: for, sammen med én af de andre, jeg mødte, er jeg i gang med at lave en netværksgruppe - eller flere - af erhvervsaktive hørehæmmede, som kan mødes og udveksle erfaringer, viden,.. Hvis det er noget for dig, så skriv lidt om dig selv til mig og så vil vi forsøge, at sammensætte nogen netværksgrupper på baggrund af de henvendelser, vi får.

Derudover sidder jeg og tænker på, at vi også kunne samle en e-mailnetværksgruppe af pædagoger. Noget tyder på, at selvom vi er mange, så er vi usynlige. Måske kunne det være en fordel at kunne stille spørgsmål og dele ud af sin viden til andre hørehæmmede pædagoger.

Med venlig hilsen
Joan Nydal

Kære Joan.

Hermed kommer du jo med endnu en positiv ide! For I er der jo rundt omkring, alle jer pædagog-kvinder (og måske også et par herrer?), som slås i stilhed - og måske oven i købet med den sædvanlige portion flinkeskole, der skal bekæmpes. Faget er jo stadig hovedsageligt befolket med kvinder, og mange af os er flasket op med at være pæne piger, der med moderlig omsorg er dem, der tager os af omgivelserne.
Men ét er sikkert: Med et høreproblem bliver 'den pæne pige' sat på en hård opgave. Så hvorfor ikke benytte lejligheden til et passende opgør med flinkeskolen?!

De bedste hilsner til Jer alle
Lotte