december 22, 2011

Ørerne er under stadig udvikling

Share

Ørerne er under stadig udvikling

Vores ører er ikke færdige med at udvikle, sig så de bedst kan opfatte tale. Det mener en antropolog, der har opdaget at høregener har ændret sig indenfor de seneste tusind år.

”Rent genetisk er vores stadig ved at tilpasse sig talesproget,” siger John Hawks, der er antropolog og specialist i menneskets evolution ved universitetet i Madison, Wisconsin, USA.

Hawks har opdaget, at otte gener, der har betydning forhørelsen viser tegn på at have udviklet sig indenfor de seneste 40.000 år. Nogle af de genetiske ændringer er sket så sent som indenfor de seneste to – tre tusind år. Det kan lyde af lang tid, men evolutionsmæssigt er det nærmest indenfor de sidste par minutter.

Eksperter mener, at vi begyndte at kommunikere med tale for omkring 50.000 år siden. På det tidspunkt havde mennesket eksisteret i mere end to millioner år, hvilket gør talesproget til en ret ny egenskab.

Hvis ikke ørerne er i stand til at skelne mellemfrekvenserne på de lyde, der kommer ud ad munden på os, er talesproget ikke meget bevendt, og Hawks’ opdagelser mere end antyder, at vores ører fortsat udvikler sig for at blive bedre til at høre, hvad det er vi siger.

Kilde: www.hear-it.org