december 27, 2011

Ørelæger undersøges

Share

Ørelæger undersøges

Efter at Danmarks Radio i forbrugerprogrammet ’Kontant’ tidligere i denne uge satte fokus på, hvordan privatpraktiserende ørelæger i nogle tilfælde henviser patienter til deres egen høreapparatforretning, skal de privates forhold nu undersøges.

I hvert fald i Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussens (V) gamle valgkreds, Frederiksborg Amt, hvor et medlem af sundhedsudvalget nu vil have amtets sundhedsdirektør til at gribe ind.

”Hvis der er sket ulovligheder, skal de implicerede læger meldes til politiet,” siger Peter Kay Mortensen fra Socialdemokratiet.

Den potentielle ulovlighed består i, at Danmarks Radio dokumenterede, at en række sjællandske læger fik 500,- kr af et specifikt privat hørecenter hver gang de henviste en patient til dem. Det ligner umiddelbart returkommission, hvilket er ulovligt og strafbart, men på tv forsvarede en af ørelægerne (som også var ejer af det private hørecenter) sig med, at betalingen skyldtes det arbejde, lægerne har med at foretage henvisningen.

Sundhedsministeren vil nu sørge for at muligheden for at tjene penge på at henvise patienter til særlige klinikker bliver stoppet.

Kilde: www.dr.dk 30/11/2005