december 27, 2011

Økonomisk potentiale i høretab

Share

Den britiske brugerforening RNID anslår, at den britiske industri ville kunne tjene milliarder, hvis de brugte flere ressourcer på at forske i høretab.

På en stor konference om behandling afhøreproblemer i fremtiden i London tidligere i denne måned, satte organisation fokus på det, den selv kalder for en ’drastisk underbemidling’ af livsforandrende behandling.

Livsforandrende behandling dækker blandt andet over tekniske hjælpemidler, men RNID mener også, at medicinalfirmaerne vil kunne tjene store penge på at forske mere i hørelse og hørebeskyttelse.

Opfordringen til at forske ihøretab og spinde guld på det, kommer direkte fra Mark Downs, der er leder af RNIDs afdeling for teknologi og entreprise.

”Høretab repræsenterer et enormt, uudnyttet potentiale for medicinalfirmaer, som kunne forbedre livskvaliteten for mange mennesker og komme ind på et marked, der er 750 millioner pund (ca. 8 milliarder kroner) stort, hvis de brugte mere tid og flere penge på at forske i det,” siger han.

En anden af talerne ved konferencen var Dr. Jonathan Gale fra Londons Unvisersity College. Selv om der er sket store fremskridt, er der brug for mere forskning i, hvordan man kan behandle høretab biologisk, mener han.

”Der er alvorligt brug for mere forskning for at få en bedre forståelse aførets opbygning, hvordan det reagere på skader og hvilke forandringer der opstår i øret med alderen,” siger han. ”Hvis området får tilføjet de rette midler, er fremtiden for mennesker, der vilforebygge høretab og genskabe tabt hørelse, lys.”

Kilde: www.news.bbc.co.uk 15/11/2007