december 22, 2011

Ødelæggende støj på norske natklubber

Share

Ødelæggende støj på norske natklubber

Målinger viste støjniveau på helt op til 131,4 dB på natklub i Oslo. Ejer erkender at det er for højt, men ligesom i Danmark mangler der lovgivning på området.

Målingerne af lydniveauet på natklubber i Oslo blev foretaget af ungdomsafdelingen i den norske pendant til Høreforeningen; brugerforeningen HLF. Deres stikprøver, som blev foretaget i sidste weekend, afslørede, at to ud af tre klubber havde et så højt lydniveau, at de bragte gæsternes hørelse i fare.

På en natklub målte foreningen et gennemsnitligt lydniveau på 104,3 dB med peak på helt op til 131,4 dB. Med et lydtryk af den kaliber, risikerer gæsterne at pådrage sig en varig høreskade i løbet af ganske få minutter.

Ligesom i Danmark, findes der ikke i Norge regler for, hvad man frivilligt må udsætte sine ører for – men de ansatte på natklubber og spillesteder må ikke udsættes for mere end 87 dB ifølge arbejdsmiljølovgivningen.

På natklubberne forsvarer man sig med, at alle natklubber spiller for højt indimellem. Dog siger en talsmand fra den mest støjende natklub, at det lydniveau der blev målt den pågældende weekend må have været en undtagelse.

Kilde: www.hlf.no, 09/06/2009