Nyt til sangglade høreapparatbrugere!

Share

'To sjæle, en tanke' - hvor mange af os har ikke prøvet det: Telefonen ringer, og man har lige siddet og tænkt på at ringe til vedkommende. Eller har siddet og tænkt på en bekendt, man ikke har set i årevis - og så mødes man tilfældigt på gaden en time senere. Og lige netop, som jeg sidder og lægger sidste hånd på et udkast til et sommerkursus for hørehæmmede i sang og teater, dumper dette brev ind på Lottes Sider:

Hej Lotte,

Jeg er en svært hørehæmmet kvinde på 40 år, boende i Roskilde, og har i mange år haft en drøm om at synge i kor. Jeg har altid holdt meget af at synge. Nu er det jo det, at jeg ikke synger rent, hvilket også er lige meget for mit vedkommende. Det vigtigste for mig er at synge sammen med andre, der giver jo en form for sammenhold. Det skaber jo en glæde at synge sammen med andre.

Men hvordan kommer jeg i gang ? Jeg kan sikkert nok finde nogen der kunne være interesseret i at være med, men jeg ønsker også at der skal være en sanglærer til.

Er det noget du måske kan hjælpe mig med ?

Mange hilsner

Karen Aggerholm

Nuvel, helt 'tilfældigt' er dette brev jo ikke, idet Karen langtfra er den første, der har spurgt efter sang for hørehæmmede. Faktisk er jeg igen og igen blevet spurgt om netop dette, ligesom mange har spurgt om amatørteater, hvor en hørehæmmet også kan være med. Så nu skal det være!
I skrivende stund er Castberggård og jeg i gang med at arrangere et sommerugekursus i sang og drama - et kursus, hvor det er tilladt at synge falsk, tilladt at sige 'hva' midt i dramaøvelsen, tilladt at 'dumme' sig - og først og fremmest tilladt at glæde sig over samværet, sangglæden, tonerne (også de skæve), benspjæt, morskab og skuespil for de indviede!
At få et godt liv på trods af et høretab handler jo ikke kun om høretaktik, hjælpemidler, flexjob og krisehjælp. Det handler i ligeså høj grad om - ligesom for alle andre mennesker - at finde glæde og samvær, kunne udtrykke
sig og blive inspireret - ja, at være menneske 'hele vejen rundt'. At det er vanskeligere at synge rent med HA - ligesom at deltage i teater på hørendes vilkår - er der selvfølgelig nogle naturlige forklaringer på, men som det er med mangt og meget andet, kan evnet til at intonere, synge og indgå i teater trænes op.
Med andre ord, der skal øvelse til!

Vi regner med at være klar med tilrettelæggelsen af kurset omkring februar og satser på en uge i løbet af sommeren 2005 - så hold øje medCastberggårds kursusprogram og med hoerelse.info. Vi skal nok sørge for at informere, så I ikke misser chancen for dette nye, forfriskende tilbud! Og hvem ved, måske kan dette kursus samtidig blive udgangspunktet for at finde sammen med andre, så sangglæden og og de skrå brædder også kan leve videre resten af året?

Mange hilsner
Lotte