september 03, 2020

Ny rapport undersøger myter om høretab

Share

’20 procent af alle høreapparater ender i skuffen’ og ’der går i gennemsnit syv år, før mennesker med høretab begynder at bruge høreapparat’.

Ny rapport undersøger myter om høretab

Der er mange myter om høretab og høreapparater. Men hvor mange af dem er sande? Det undersøger den seneste udgave af EuroTrak Surveys - en tilbagevendende rapport over høretab blandt europæere, der denne gang bygger på svar fra 158.180 respondenter. Her er tre af de myter, rapporten går i kødet på.

Myte 1: Folk venter syv år, før de begynder at bruge høreapparater (FALSK)
Mange steder kan man læse og høre, at der i gennemsnit går syv år fra man bliver opmærksom på sit høretab til man faktisk begynder at bruge høreapparater. Men de tal matcher ikke EuroTraks data fra 2015-2020. Her svarer 49 procent, at der gik to år eller mindre fra de opdagede høretabet til de begyndte at bruge høreapparater. Kun 14 procent svarer, at de ventede mere end 6 år.

Myte 2: Høreapparater bliver i gennemsnit brugt 8 timer om dagen (SANDT)
Det er helt rigtigt, at europæerne i gennemsnit bruger deres høreapparater 8 timer om dagen. I EuroTrak undersøgelsen er det præcise tal 8,4 timer. Men her ligger Danmark i den flotte ende af skalaen med et gennemsnit på 9,1 timer om dagen.

Myte 3: Flere end 20 procent af alle høreapparater ender i skuffen (FALSK)
Kan det virkelig passe, at en femtedel af alle høreapparater ender i skuffen? Nej, heldigvis ser det ikke så sløjt ud. Ifølge den nye rapport er det i gennemsnit 6 procent af alle europæiske høreapparatbrugere, der undlader at bruge deres apparater. Svarene fra de danske respondenter ligger dog i den knap så flotte ende af skalaen. Her er det 8 procent af brugerne, der lægger apparaterne i skuffen.