december 23, 2011

Ny mobil for personer med høretab

Share

Et japansk mobiltelefonselskab laver nu en telefon, der sender lyd til det indre øre via knoglen bag øret i stedet for gennem øregangen.

Hvis man har ethøretab, der skyldes problemer imellemøret; eller ens øregang er meget smal, kan det være en fordel at benytte knoglen bag øret til at lede lyden ind til det indre øre.

Nu har et japansk firma udviklet en mobiltelefon, der er beregnet til at sende lyd via knoglen (benledning, red.) i stedet for gennem det ydre øre.

Hvis man harhøreproblemer, er det ofte besværligt at høre noget i almindelige headset til mobiltelefoner.
Man forbinder benleder-headset’et til sin mobiltelefon via bluetooth eller en ledning, og kan herefter blot holde røret op bag øret for at høre.

Udover at være en hjælp til personer med høretab, vil også mange med helt normal hørelse kunne drage fordel af benledningen i situationer med megen baggrundsstøj.

Teknikken har tidligere primært været brugt af militæret i forbindelse med skjulte mikrofoner og høretelefoner - og i forbindelse med kommunikation med dykkere under vandet. Det er første gang benledning bliver brugt i et produkt, der bliver solgt til den almindelige forbruger.

Indtil videre kan telefonen kun købes i Japan, men den blev for nyligt præsenteret for verdenspressen på en stor mobilmesse i Barcelona.

Kilde: www.thehindubusinessline.com, 18/02/2008