december 07, 2011

Ny minister vil støj i skolerne til livs

Share

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini vil have sat en stopper for den støj, der generer folkeskolens lærere og elever.

Den nye børne- og undervisningsminister, Christine Antorinis (S) første store projekt bliver at få gjort op med det støjhelvede, der plager folkeskolen.

Det skal ske ved at fremrykke de offentlige investeringer til renovation af skolerne, så undervisnings- og arbejdsmiljøet bliver forbedret.

”Efterslæbet på renovering er kæmpestort. med fremrykning af offentlige investeringer for 10 milliarder kroner bliver der mulighed for at renovere skoler. Det kan give bedre akustik,” siger Christine Antorini.

Samtidig vil den nye regering styrke Dansk Center for Undervisningsmiljø, så centeret får mulighed for at føre tilsyn med arbejdsmiljøet på skolerne.

Børne- og undervisningsministeren vil dog ikke umiddelbart komme med et bud på, hvornår støjplagede lærere vil kunne mærke forbedringer.

”Vi må vente og se, hvad vi kan få ud af finanslovsforhandlingerne,” siger hun.

Udmeldingen glæder formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.
”Det er en god målsætning, at regeringen vil forbedre arbejdsmiljøet for lærerne. Det kommer til at få stor betydning for os,” siger han.

Venstres fungerende uddannelses- og arbejdsmiljøordfører, Peter Juel Jensen, mener at det er en fin ide at fremrykke de offentlige investeringer til skolerenoveringer. Samtidig mener han, at det er lærerne selv, der bør være de centrale aktører, når arbejdsmiljøet skal forbedres.

”Lærerne skal selv løse problemerne med støj i klasserne. Det skal vi ikke løse fra Christiansborg. Lærerne må simpelthen være bedre til at sige fra overfor de elever, der støjer,” siger han.

Derfor mener han heller ikke at der er grund til at styrke Dansk Center for Undervisningsmiljø.

”Arbejdstilsynet holder øje med skolerne, og der er ingen grund til at opbygge et parallelsystem,” siger han.

Kilde: Avisen.dk, 05/10/2011