marts 04, 2013

Noel Gallagher afslører, at han lider af tinnitus

Share

Noel Gallagher afslører, at han lider af tinnitus

Den tidligere Oasis stjerne Noel Gallagher er blevet diagnosticeret med tinnitus, høre lidelsen, der forårsager ringen for ørerne.

 

Efter at have spillet guitar i de sidste 20 år har Noel Gallagher modtaget en diagnose for den konstante ringen for ørerne. Den 45-årige musiker gik til en hjernescanning på hospitalet, hvor lægerne afslørede tinnitus som værende årsagen til den tilbagevendende summende i hans ører.

"Jeg gik til en hjernescanning og de fandt det. Jeg har bizarre ringen i mine ører. Jeg tror det bare er ved at spille guitar for de sidste 20 år, så jeg var nødt til at sidde i et rør på hospitalet, " sagde Noel Gallagher i et interview med den britiske DJ Andy Goldstein.

Rockmusikere lider af tinnitus

Et højt volumen niveau kombineret med tunge bastoner har været en del af de fleste musikeres karriere. Rock bands i særdeleshed er kendt for deres vane med at nå volumener, der er faretruende tæt på at forårsage alvorlig nedsat hørelse og tinnitus.

For eksempel har Coldplay frontmanden Chris Martin, Queen trommeslager Roger Taylor og The Who’s Pete Townshend ved tidligere lejligheder talt om deres lidelser fra tinnitus.

Høretab kan forebygges

 

At blive udsat for høje lyde er en naturlig del af hverdagen for mange mennesker, det være sig på arbejdspladsen, i trafikken eller på en café. Forebyggende foranstaltninger kan derfor være afgørende i situationer som rockkoncerter, hvor det er almindeligt at blive udsat for støjniveauer over det anbefalede maksimale niveau på 85dB.

Et sæt af ørepropper kan gøre en enorm forskel, når man udsættes for høj musik eller andre lyde. De kan købes i de fleste apoteker og supermarkeder, og når de bliver brugt kan de reducere støj med 20-30dB.

Kilder: www.hear-it.org
Foto: www.wikipedia.com