september 12, 2013

Ni ud af ti belgiske studerende oplever tinnitus

Share

Ni ud af ti belgiske studerende oplever tinnitus

En belgisk undersøgelse har vist, at 89,5 % af de studerende oplever forbigående tinnitus efter udsættelse for høj musik. Anvendelse af høreværn i sådanne situationer viste sig at være meget lav.

Unge og unge voksne er ofte udsat for potentielt skadeligt højt musik under fritidsaktiviteter. Som følge heraf, lider flere og flere unge mennesker af tinnitus, høretab og lydoverfølsomhed. Støjinduceret tinnitus er et udbredt fænomen blandt unge voksne.

En belgisk undersøgelse blandt belgiske studerende fandt, at omkring 89,5% af de studerende havde oplevet forbigående tinnitus efter eksponering af høj musik. Undersøgelsen har også undersøgt de studerendes holdning til høj musik og de faktorer, der påvirker deres brug af høreværn. Ca. 89,5% af de studerende havde oplevet forbigående tinnitus efter eksponering af høj musik. Forekomsten af forbigående støjinduceret tinnitus var højere hos kvindelige studerende sammenlignet med mandelige studerende. Permanent støjinduceret tinnitus blev oplevet af 14,8%.

Få var bekymrede

Ikke desto mindre blev få respondenter bekymrede, og graden af anvendelsen af hørebeskyttelse, såsom ørepropper var lav (11%). Tilstedeværelsen af permanent tinnitus var en motivation for brug af høreværn. De fleste svarpersoner havde en neutral-til-positiv holdning til højt musik og var ikke klar over risikoen ved for meget støjeksponering.

I undersøgelsen blev de unge bedt om at vurdere indflydelsen af permanent/forbigående tinnitus efter høj musik, deres holdninger til støj/overdreven støj, påvirkning af jævnaldrende og brug af høreværn. Spørgeskemaet blev besvaret af 145 universitetsstuderende.

Kilde: www.hear-it.org 25/10/2012