december 27, 2011

Nedsat hørelse koster samfundet milliarder

Share

Ny rapport fra Socialforskningsinstituttet slår fast, at tabt arbejdsproduktion som følge af høreproblemer koster samfundet milliarder.

Hver tiende medarbejder blandt de 50 til 64-årige har høreproblemer. Hvert år forlader en stor del af denne gruppe arbejdsmarkedet helt eller delvist. Nærmere bestemt svarende til 11.234 fuldtidsstillinger. Det løber årligt op i 2,7 milliarder kroner i tabt arbejdsproduktion.

Dette er blot et udpluk af det opsigtsvækkende indhold i rapporten “Uhørt? Betydningen af nedsat hørelse for arbejdsmarkedstilknytning og arbejdsliv."

På en konference tidligere i dag blev rapportens konklusioner præsenteret af blandt andre beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. Herefter var der debat om, hvordan medarbejderne kan fastholdes i arbejde.

”Det handler om at skabe mere positiv opmærksomhed på dét at have høreproblemer. Vi har brug for rollemodeller, som kan afmystificere det at høre dårligt og være med til at gøre det mere kendt. For det er almindeligt at høre dårligt. Meget mere end vi overhovedet aner,” sagde Claus Hjort Frederiksen.

Beskæftigelsesministeren nævnte forskellige initiativer for at hjælpe med at fastholde mennesker med høreproblemer på arbejdsmarkedet: Der bliver arbejdet på at mindske støjen på arbejdspladserne som led i arbejdsmiljøindsatsen frem mod 2010, og i starten af året blev fire initiativer søsat – målrettet døve og hørehæmmede. Et af dem er hjemmesiden www.bliviarbejde.dk, der åbner i næste uge.

Kilde: www.sfi.dk