december 27, 2011

Musik som medicin

Share

Musik som medicin

I løbet af tre til fem år vil man kunne få ordineret musik som medicin under og efter en indlæggelse på et hospital.

Flere af landets sygehuse eksperimenterer i dag med at bruge musik som en del af behandlingen, men om ganske få år vil musik blive brugt på lige fod med medicinsk behandling, vurderer flere læger.

Non-profit organisationen Musica Humana har siden 1998 forsket i musikkens påvirkning på kroppen. Det har resulteret i en række cd'er, der bliver solgt fra apoteker i Norge og Sverige.

Overlæge Per Thorgaard står i spidsen for organisationen. Han fortæller, at man allerede til efteråret begynder at ordinere musik til svenske hjertepatienter, der er hjemsendt fra hospitalet.

"Brugen af specialproduceret musik opfattes ikke længere som noget alternativt pjat, men er på vej til at blive en fuldt integreret del af sundhedsvæsenet. Det nedsætter blandt andet brugen af smertestillende og beroligende medicin og er helt uden bivirkninger," siger han.

Også professor, dr. med. på Rigshospitalet, Lars Hesslet, mener at der er store perspektiver i at bruge musik medicinsk.
"Musikken har været en glemt behandlingsform i flere hundreder af år, men der ligger en masse viden, som vi endnu ikke har draget nytte af," siger han.

Kilde: Kristeligt Dagblad, 29/03/2005