december 27, 2011

Musik i operationsstuerne

Share

Musik i operationsstuerne

Patienter, der skal opereres på Frederiksberg Hospital, kan som de første i Danmark få beroliget nerverne med musik før, under og efter operationen.

Hvilken type musik, patienten gerne vil høre, bestemmer han eller hun selv. Via en mp3-afspiller bliver musikken sendt til en specialdesignet pude, som patienten har under hovedet.

Karen Ehlers fik sin hofte opereret til tonerne af Vivaldis De fire årstider, og for hende var det en positiv oplevelse. Selv om det altid er ubehageligt at skulle opereres, fjernede den klassiske musik en del af uroen:
”Man slapper af på en dejlig beroligende måde og glemmer lidt, hvad det er, der sker,” siger Karen Ehlers.

Efter en prøveperiode på fire måneder, besluttede Frederiksberg Hospital i slutningen af oktober at investere i fire lydpuder.

”Vi har haft patienter, der næsten har glemt deres smerter, mens de har ligget med puden,” fortæller oversygeplejerske Carsten M. Pedersen. Han håber, at hospitalet med tiden vil investere i flere puder, så flere opvågningspatienter og patienter fra andre afsnit af hospitalet vil få mulighed for at nyde godt af de beroligende toner.

”Det er rart at kunne tilbyde vores patienter noget, som ligger lidt ud over det sædvanlige, fordi det giver dem en mere nuanceret opfattelse af, hvad det vil sige at ligge på et hospital,” siger han.

Kilde: www.jp.dk 24/10/2005