december 27, 2011

Musik årsag til høretab

Share

Musik årsag til høretab

Ni ud af ti unge oplever høreproblemer efter en tur i byen.

En engelsk undersøgelse viser, at 70 procent af alle, der går på natklub, 68 procent af alle, der går til koncert og 44 procent af alle, der går på bar, oplever symptomer påhøretab dagen derpå.

Undersøgelsen er foretabet af den engelske brugerorganisation Royal National Institution for the Deaf - RNID. Den er baseret på interview med 1381 personer i alderen 16-30 år.
Det viste sig – måske ikke så overraskende – at langt de fleste har haft oplevelser med nedsat hørelse efter at have lyttet til meget høj musik

Unge er høj grad uvidende om, hvordan man kan forebyggehøreskader. Derfor er det vigtigt, at musikelskere får information om konsekvenserne af at lytte til meget høj musik og hvordan man kan undgå at pådrage sig en hørekade. Det mener RNIDs formand, John Low.

”Musikelskere, musikere og disc jockeyer kan tage nogle ganske enkle forholdsregler til at beskytte sig selv mod de ødelæggendedecibel når de er ude og optræde,” siger han til BBC.

Et af de meget konkrete råd er at holde fem minutters pause hver time for at hvile ørerne.

Høj musik er årsag til høreproblemer over hele verden. RNID appellerer til musikindustrien for at få den til at vedkende sig sit ansvar for at forebygge høretab hos unge.

Kilde: www.hear-it.org

  • RNIDs hjemmeside om musik: Don't lose the music