december 23, 2011

Multiresistent bakterie årsag til mellemørebetændelse

Share

Multiresistent superbakterie fundet ved flere tilfælde af mellemørebetændelse hos børn i USA. Forskere er bekymrede for spredning.

Den multiresistente bakterie er blevet opdaget i byen Rochester, hvor en gruppe børn på trods af gentegne behandlinger med antibiotika modmellemørebetændelse ikke udviste tegn på bedring af betændelsestilstanden.

Efterfølgende viste prøver af materien framellemøret, at der var tale om en såkaldt superbakterie, der ikke kan bekæmpes med almindelig penicillin – men kun med et stærkt antibiotika, der ikke er godkendt til brug i behandling af børn.

Bakteriestrengen, der kaldes 19A, har formentlig udviklet sig som resultat af overbehandling med antibiotika.
Gennem de senere år har eksperter været uenige om, hvorvidt det var nødvendigt at foretage analyser af bakterierne ved hvert tilfælde af mellemørebetændelse inden der blev iværksat en antibiotikabehandling. Ofte bliver der behandlet med antibiotika, uden at man på forhånd er opmærksom på, om bakteriestrengen er modstandsdygtig eller ej.

Forskerne, der opdagede bakterien advarer mod, at selv om det måske aldrig sker, er der en risiko for, at bakterien spreder sig til andre områder og går i lungerne eller blodbanerne og vil kunne forårsage lungebetændelse eller Meningitis, der ikke kan behandles med gængs børneantibiotika.

19A er indtil videre kun fundet hos et lille antal børn i USA, men da mange børnelæger ikke analyserer bakteriestrengene ved mellemørebetændelse, kan der være uopdagede tilfælde.

Kilde: www.hear-it.org