december 22, 2011

MTV-generationen har fået høreproblemer

Share

MTV-generationen har fået høreproblemer

En brugerundersøgelse på tv-stationen MTVs hjemmeside viser chokerende mange høreproblemer.

Næsten en tredjedel af MTVs seere har overhængende risiko for at pådrage sig ethøretab. I hvert fald hvis man går efter den undersøgelse, stationen selv har gennemført på sin hjemmeside www.mtv.com.

Undersøgelsen blev i sidste måned offentliggjort i det amerikanske tidsskrift Journal of Pediatrics og ifølge den, har næsten halvdelen af de 2500 deltagere i undersøgelsen oplevet symptomer som tinnitus eller midlertidige høretab efter at have lyttet til høj musik.
Næsten hver tredje – 32 procent af deltagerne opfattede høretabet som et problem.

75 procent af deltagerne ejede en mp3-afspiller. Af dem, havde halvdelen som regel skruet lyden op til mellem 75 og 100 procent. Hver fjerde brugte afspilleren i mere end 15 timer om ugen.

Undersøgelsen blev gennemført af doktor Ron Eavey fra Vanderbilt University i Nashville som en opfølgning på en lignende undersøgelse, han gennemførte i 2002.

”Høretab er så udbredt, at det nu er normen snarere end undtagelsen,” siger han. ”Vi ved hvor vi er på vej hen; det vil være et mirakel, hvis vi ikke får problemer senere. Deltagerne i den første undersøgelse havde ikke mp3-afspillere og mange af dem har et høretab i dag.

Kilde: United Press International, www.upi.com 13/07/2009