januar 20, 2006

Mp3-afspillere kan give høreskader

Share

De populære mp3-afspillere, der mere eller mindre har overtaget walkman og discman'ens rolle, øger tilsyneladende risikoen for høreskader hos de unge.

De små afspillere udmærker sig især ved at kunne rumme mange timers musik i høj kvalitet - men det har tydeligvis også bivirkninger. Mens salget af mp3-afspillere er steget voldsomt de sidste halvandet år, stiger antallet af høreskader hos unge lige så hurtigt.

Problemet er, at de unge med mp3-afspillere hører høj musik dagen lang - på skoler, på arbejdspladser og i fritiden. Det er den vedvarende, høje belastning af ørerne, der kan ødelægge de unges hørelse resten af livet.

"Øret har behov for at hvile indimellem, men det glemmer de unge. Alle, der kører med busser og tog, ved, at unge ofte spiller så højt at omgivelserne mageligt kan følge med," siger den britiske ekspert i høreskader Andrew Reid fra Royal United Hospital i Bristol.

En række britiske eksperter foreslår nu producenterne af mp3-afspillere, at der bliver indbygget en maksimal volumen i afspillerne, så der bliver grænser for, hvor høj musikken kan blive.

Kilde: EkstraBladet.dk, 16/05/2005