januar 03, 2012

Mobilapplikation efterligner aldersbetinget hørenedsættelse

Share

Mobilapplikation efterligner aldersbetinget hørenedsættelse

En applikation til smartphones simulerer et gradvist høretab, så man kan høre, hvordan musikken lyder, når hørelsen bliver dårligere.

 

Der er meget fokus på de skadelige effekter af høj musik i lang tid i mp3-afspillere.
Men som mange forældre vil sande, er det svært at trænge igennem med budskabet om at passe på hørelsen til unge og teenagere.

I et forsøg på at trænge igennem til de unge på en ny måde, har den amerikanske hospitalskæde Baptist Memorial Healthcare udviklet et mobilapplikation, hvor de unge kan høre, hvordan Lady Gaga, Kanye West eller andre af tidens stjerner lyder, når man er begyndt at miste hørelsen.

Applikationen Play it Down kan anvendes på den musik, man har i sit bibliotek på mobiltelefonen, og med forskellige filtre simulerer den forskellige typer høretab.

Ideen er at skræmme de unge til at skrue ned.

"Målgruppen her reagerer positivt på humor, korte beskeder og vil gerne underholdes," siger Megan Morris, der er marketingspecialist for Baptist Memorial Healthcare. "De fastholder kun opmærksomheden i kort tid og de er meget teknikkyndige."

Derfor mener hospitalet, at det er lettere at få budskabet d gennem en mobilapplikation end ved at citere fakta fra store undersøgelser.

Udover auto-ældningen af musikken, er der også en enkel høreprøve, hvor man kan teste, hvor gamle ens ører er.

Applikationen er gratis, men får indtil videre kun til Apples iPhone.

Kilde: www.tennessean.com, 28/12/2011