december 23, 2011

Minister i samråd om dagplejestøj

Share

Minister i samråd om dagplejestøj

SF kræver Beskæftigelsesministeren i samråd om støjproblemer i daginstitutioner. Det sker som en direkte konsekvens af en alarmerende hørescreening.

Da 12 pædagoger i sidste uge fik deres hørelse screenet som et led i projektet ”Arbejdsliv & Hørelse” viste det sig, at otte af dem havde pådraget sig tydeligestøjskader.
Tallet er alarmerende højt og kommer bag på Castberggård, der står for projektet.

”Vi var godt klar over, at der formentlig ville være problemer – men at så mange havde høreskader kommer som en overraskelse for os,” siger projektleder Katja Lund, der understreger at tallene kun stammer fra en enkelt screening i en enkelt børnehave.
”Der er dog ikke nogen grund til at tro, at lige netop den børnehave skulle have et usædvanligt højt støjniveau,” siger hun. ”Faktisk havde man allerede gjort en del for at mindske støjen her.”

Det høje tal får nu SFs børneordfører Pernille Vigsø Bagge til at kræve Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen i samråd for at høre hvilke initiativer regeringen vil tage for at bekæmpestøj i daginstitutioner og skoler.

”Det er helt nødvendigt med et øget fokus på støj, hvis vi skal fastholde og sikre rekrutteringen til lærer- og pædagogfaget. Vi ved i dag, at høretab er skyld i, at nogle forlader arbejdsmarkedet og har længere sygemeldinger,” siger Pernille Vigsø Bagge.

Kilde: Dagens Kommuner 10/10/2008