december 29, 2011

Millionerstatning til høreskadet arbejder

Share

En tidligere ansat på en kemisk fabrik syd for Houston i den amerikanske stat Texas, er blevet tilkendt en erstatning svarende til 3,6 millioner kroner for uretmæssig fyring.

Efter at have arbejdet 32 år på den kemiske fabrik, begyndte Victor Skrabanek at få høreproblemer. Undersøgelser viste, at voldsom støj på fabrikken sandsynligvis var årsag til hørenedsættelsen. Skrabanek søgte om erstatning, men virksomheden, Celanese Chemical Corporation, nægtede. Kort efter, i januar år 2000, blev Victor Skrabanek fyret for at have lastet forkerte kemikalier på en tank.

Tre et halvt år senere, i august 2003, tilkendte retten Skrabanek en erstatning på 612.000 dollars (ca. 3,6 millioner kr.) for uretmæssig afskedigelse. Retten fandt, at Celanese Chemical Corporation havde fyret Victor Skrabanek som straf for at han havde søgt om erstatning for det høretab, det støjende arbejde havde givet ham.
Virksomheden fastholder at han blev fyret på grund af at have lastet forkerte kemikalier, men den kunne ikke bevise overfor retten, at det normalt er fyringsgrundlag. Virksomheden appellerer dommen.

I dag arbejder Victor Skrabanek i et stormagasin, hvor han samler cykler. Efter fyringen fra den kemiske fabrik, har han måttet betale 5000,- dollars (knap 30.000,- kr) af egen lomme for at få de nødvendige høreapparater.

Kilde: Hear-it.org