januar 05, 2011

Militærmusikere skal bruge høreværn

Share

Musikere i britiske militærorkestre skal fremover bruge høreværn for at leve op til arbejdsmiljøkravene.

Alle musikere i militærorkestre i Storbritannien skal fremover benytte sig afhøreværn når de spiller. Det sker for at overholde arbejdsmiljøkravene, og reglerne gælder for alle medlemmer af militærorkestre i Storbritannien.

Nogle musikere er bekymrede over, om høreværnene kommer til at påvirke deres mulighed for at kunne ramme tonerne og holde takten.

Premierløjtnant Bob Meldrum, der er den øverste ansvarlige for musikken i den britiske hær siger til BBC, at musikudøvelse med høreværn ”ikke er uden visse udfordringer”, men at forholdsreglerne skal tages for at beskytte musikernes ører mod højstøj - en af de mest udbredte årsager tilhøretab.

Mange musikinstrumenter kan spille med op mod 100dB. Det er et lydtryk, der svarer til at stå ved siden af en kraftig slagboremaskine, og som kan ødelæggehørelsen.

Den britiske pendant til Høreforeningen, RNID (Royal National Institution for the Deaf) bakker helt op om tiltaget.

”Mange musikere, der ikke benytter sig af høreværn, sætter hørelsen på spil, fordi de spiller høj musik i lang tid ad gangen,” siger Emma Harrison fra RNID.

”Selv om hørelsen ikke bliver påvirket, påvirker lydene hjernen og den måde hjernen opfatter lyd på. Det kan bl.a. resultere i tinnitus,” siger hun.

Kilde: www.hear-it.org