januar 09, 2019

Mikkel deler sine tanker om tinnitus på bloggen

Share

Da Mikkel F. Willerslev for ni år siden blev ramt af tinnitus og lydfølsomhed, ændrede det hans liv markant. Med ændringen fulgte en masse nye tanker – tanker, som Mikkel sidste år besluttede sig for at kanalisere ud i en blog.

Mikkel deler sine tanker om tinnitus på bloggen

33-årige Mikkel F. Willerslev arbejder som folkeskolelærer. Han har en hustru og en lille datter. Og så har han tinnitus. En lidelse, han blev ramt af en aften for ni år siden, hvor han stod på scenen med sit band. Denne aften havde bandet en ny lydmand med, som skulle sørge for bandets monitorer, forklarer Mikkel.

- Han var desværre meget uopmærksom, så han skruede for højt op for min monitor, og jeg kunne ikke få kontakt med ham under koncerten. Da vi forlod scenen, havde jeg en ringen for ørerne, som desværre aldrig er forsvundet.

Koncerten ændrede Mikkels liv markant. Han har siden den aften haft følgeskab af både tinnitus og lydfølsomhed - en nedsat tolerance overfor almindelige dagligdagslyde. 

En blog om alle tankerne
I august 2018 tog Mikkel en beslutning. Han ville begynde at dele sine tanker på den personlige blog, www.mfwblog.dk, hvor han siden har skrevet om alt fra kost og familieliv til sorg og tinnitus.

- Jeg vil ikke kun skrive om Mr. T.(tinnitus, red.), da jeg som person rummer meget mere end det. Men når jeg skriver om mine oplevelser med tinnitus, gør jeg det for, at omverdenen bedre kan sætte sig i mit sted og forstå, hvorfor jeg reagerer, som jeg gør. Jeg prøver også på at lave beskrivelserne, så andre med tinnitus kan mærke, at det også er sådan, de har det. Det lykkes heldigvis, for folk skriver til mig, at de ikke længere føler sig alene med deres lidelse.

Et af de seneste indlæg på bloggen er fra nytårsaftensdag. Her skriver Mikkel om, hvordan det lige er gået op for ham, hvorfor han de seneste mange år har afskyet nytårsaften. At det ikke – som han ellers har fortalt sig selv og sine omgivelser – er fordi det er en opreklameret aften. For faktisk handlede det om noget helt andet.

LYDENE! Det ramte mig som en raket, der skydes afsted og giver et kæmpestort farveglimmer på himlen. Mikkel, det er fordi du hele tiden er i højeste alarmberedskab. Et beredskab for høje og pludselige lyde. Lyde, som giver mig smerter i ørene.

Personligt – ikke privat
Mikkel er ikke bange for at dele ud af selv de sværeste følelser på bloggen. Men han er samtidig meget opmærksom på, at der skal være en skarp skillelinje mellem det personlige og det private.

Jeg skriver ikke noget, som sætter ’den private Mikkel’ og min familie i en sårbar situation, og jeg drøfter altid mine indlæg med min hustru. Samtidig er det vigtigt for mig at skrive sådan, at folk kan mærke mig som person, så følelsen bliver autentisk.

For Mikkel F. Willerslev er bloggen blevet et sted, han kan læsse sine tanker af. Men det er lige så vigtigt for ham, at læserne kan spejle sig i det, han skriver.

- Om de mener eller føler det samme som mig er underordnet. Det vigtigste for mig er, at det, de læser på min blog, har givet dem noget at tænke over, spejle sig i eller grine af. Min blog har sin berettigelse, hvis den kan hjælpe et menneske videre. Og det har den heldigvis gjort.

 

Følg Mikkels liv og tanker på www.mfwblog.dk