marts 19, 2013

Migræne fordobler risikoen for pludseligt høretab

Share

Migræne fordobler risikoen for pludseligt høretab

Forskere fra Taiwan har fundet et link mellem migræne og pludseligt høretab.

Pludseligt sensorineuralt høretab (SSNHL) er en sjælden tilstand, hvor en person oplever et pludselig og ofte uforklarligt høretab. Derfor er betingelsen også kaldet idiopatisk pludseligt sensorineuralt høretab.

"Idiopatisk" henviser til en sygdom af ukendt årsag og idiopatisk pludseligt sensorineuralt høretab er derfor en tilstand, der er sjælden og som det er svært at diagnosticere og behandle.

Forskere fra Taipei Veterans General Hospital i Taiwan har studeret idiopatisk pludseligt sensorineuralt høretab. Undersøgelsen matchede to patientgrupper, én gruppe af patienter, der led af migræne og en anden gruppe, der ikke gjorde. Resultaterne fra Taiwan viser, at folk med migræne har næsten dobbelt så stor risiko for at udvikle idiopatisk pludseligt sensorineuralt høretab.

Sjælden sygdom

Resultaterne af undersøgelsen viser, at en eventuel forbindelse mellem migræne og høretab kan etableres. Selv om migræne er en risikofaktor for tilstanden pludselig perceptivt høretab, er det stadig en sjælden sygdom og dens årsager kan ofte være uforklarlige. Alligevel er der visse mulige årsager til pludselige høretab, såsom virusinfektioner, tumorer og hovedtraume.

Kilde: www.hear-it.org