Ménières sygdom

Share

Ménières sygdom er en øresygdom, der i sig selv ufarlig, men ofte er meget ubehagelig. Ménière giver svimmelhedsanfald og er ledsaget af kraftig øresusen og høreproblemer. Sygdommen kan angribe det ene eller begge ører og giver samtidig et stigende

høretab. Den nedsatte hørelse kan dog variere og er derfor ikke altid lige nem at afhjælpe med høreapparater.

Svimmelheden er altid meget voldsom og opleves for mange Ménièrepatienter som det største problem, da det ofte udarter sig på samme måde som søsyge med ubehag og kvalme. Selv om der forskes i sygdommen, kender man endnu ikke årsagen til Ménière og sygdommen kan ikke helbredes. Der findes dog i dag forskellige former for medicin, som kan afhjælpe svimmelheden.

En del ménièrepatienter oplever, at sygdommen 'brænder ud' med årene - at anfaldene mindskes og bliver mere sjældne. Andre oplever dog, at sygdommen kan holde sig i ro i 20 år - hvorefter anfaldene vender tilbage med fuld styrke.
Mange lærer at leve med sygdommen og finder frem til en god livskvalitet ved hjælp at medicin, høreapparater og/eller psykologisk hjælp.
Nogle ménièrepatienter har desuden gode erfaringer med kostændring af forskellig art. Blandt andet ved at ændre på saltindtaget. Der er dog i lægeverdenen delte meninger om, i hvor høj grad kostændringer kan have betydning for mennesker med Ménières Sygdom.