december 27, 2011

Mellemørebetændelse på grund af gen-fejl

Share

Mellemørebetændelse på grund af gen-fejl

Mellemørebetændelse kan skyldes en fejl i genet Evi1. Mellemørebetændelse er den mest almindelige årsag til hørenedsættelse hos børn.

Forskere har igennem en længere årrække haft en mistanke om, at mellemørebetændelse kunne være forårsaget af en genetisk fejl. Men det er først nu, det har været muligt at finde frem til den genetiske kode, der er ansvarlig for den meget udbredte ørelidelse.

Ved at foretage undersøgelser af laboratoriemusen Junbo - en lille, hvid mus med kronisk mellemørebetændelse - er det lykkedes for forskere fra Medical Research Unit Mammalian Genetics Unit i England at finde frem til nøjagtig det gen, der kan være årsag til mellemørebetændelse – genet Evi1.

Den mere tekniske forklaring er, at genet Evi1 bærer på den genetiske kode til et protein, der igen påvirker andre DNA-koder til at give kroppen signaler. På musen Junbo kunne forskerne se, at den genetiske kæde påvirkede cellerne i det indre øre, hvor betændelsen opstod.

Mellemørebetændelse er den mest almindelige årsag til nedsat hørelse blandt børn. Alene i England rammes hvert andet barn af melemørebetændelse inden de bliver et år.

Kilde: www.hear-it.org