december 23, 2011

Mange høretab i Mexico

Share

Voldsom støj i landets store byer og ukontrolleret brug af antibiotika er nogle af de væsentligste årsager til et støt stigende antal mexicanere med høreproblemer.

Den højest tilladte støjgrænse i Mexico City er 68dB om dagen og 62 om natten. Grænserne overskrides dagligt.

En undersøgelse i et forstadskvarter til Mexico City målte støjniveauet i to skoler, på to produktionsvirksomheder, et indkøbscenter og et boligkompleks. Forskerne registreredestøj mellem 90 og 100 dB – altså langt over det tilladte – døgnet rundt, på en hvilket som helst ugedag.

Konsekvenserne for de lokale beboere blev også undersøgt. 135 personer i alderen 15 – 49 år fik hørelsen undersøgt. 35 procent af dem led af alvorligehøretab. Overraskende nok var gruppen af 15 – 29årige den hårdest ramte.

Forskerne mener, at det forhøjede antalhøreskader i denne aldersgruppe kan skyldes et overforbrug af høj musik. Flere og flere forsøger at lukke baggrundsstøjen ude ved at skrue højt op for deres mp3-afspillere, hvilket øger risikoen for høretab.

Undersøgelsen blev ledet af Graciela Meza Ruiz, der er ekspert i biokemi. Hun mener, at der også er en anden væsentlig årsag til de mange høreproblemer; antibiotika.
Antibiotika, der ikke bruges korrekt, kan nemlig også være årsag til høreskader. Uheldigvis kan enhver voksen mexicaner købe antibiotika uden recept.
”Enhver antibiotika der kommer ind i kroppen, kan skadehørelsen,” siger hun.

Kilde: www.hear-it.org