Lydoverfølsomhed

Share

25-11-2002

Tak for denne site. Det er med stor lettelse at jeg læser, at andre kender til lydoverfølsomhed.
På min kontorarbejdsplads hænger der højtalere i alle kontorer. Hele dagen lang spilles der P3 musik som er styret centralt. Højtalerne kan afbrydes/dæmpes på en central knap. Jeg har i årevis været været meget generet af denne musik hvad enten den er lav eller høj. Jeg har forsøgt at få ændret program i håb om at det kunne hjælpe, men uden held.
De følgevirkninger I beskriver er netop dem jeg føler i det daglige.
Koncentrationsbesvær, søvnløshed stress m.m. det påvirker mit arbejde. Information til omgivelserne har desværre ikke hjulpet så meget, nogen tror vist at jeg skaber mig. Det er i sig selv en stor belastning at skulle kæmpe hver dag. Jeg har prøvet med ørepropper men det er uudholdeligt hele dagen, og desuden er jeg da afskåret fra kolleger.
Tilsyneladende er det visse lyde/lydbølger der genere mig, de påvirker mine ører, så jeg føler at der kører et godstog derinde. Når jeg slipper væk fra påvirkningen hører generne op lidt efter lidt.

med venlig hilsen

Connie Schou-Nielsen

27-11-2002

Kære Connie Schou-Nielsen.

Tak for dit brev. Vi er glade for at du kan bruge vores site til noget.

Med hensyn til dit problem, vil vi gerne starte med at give dig moralsk opbakning. Det kan ikke være rigtigt, at du skal være tvangsindlagt til at høre et bestemt radioprogram mens du arbejder. Hvis dine kollegaer ikke respekterer dine ønsker om at være fri, er det - rent ud sagt - mangel på pli.
I første omgang bør du tale med din tillidsmand eller din sikkerhedsrepræsentant om problemet. Det kan være, han/hun kan gøre noget ved det.
Det vil måske være en fordel for dig at gå til en ørelæge, så problemet kan blive diagnosticeret. Det vil måske også være nemmere for dig at trænge igennem overfor dine kollegaer, hvis du har en erklæring på, hvad der er i vejen.

Hvis det stadig ikke fører til noget, vil vi anbefale at du kontakter projekt IDHA (www.idha.dk) på tlf. 75620044. De har stor erfaring med at vejlede i situationer som den, du befinder dig i.

Vi håber du får løst problemet. Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte os igen, hvis du måtte have behov for det.

Med venlig hilsen

hoerelse.info

27-11-2002

Tak for opbakningen.

Forslagene om tillidsmand og sikkerhedsrepræsentant har været forsøgt. På den foranledning lykkedes det i ca 2 døgn at skifte radioprogram, så var der nogen der ville have P3 igen, og sådan blev det.! Der er ca. 2500 ansatte i det samme hus, så det er ret vanskeligt at slå igennem.

Tak for rådene, jeg vil forsøge mig med ørelæge, www.idha.dk m.m.

Med venlig hilsen

Connie Schou-Nielsen