december 27, 2011

Lovgivning skal beskytte musikarbejderes hørelse

Share

Lovgivning skal beskytte musikarbejderes hørelse

Musik- og underholdningsbranchen er større end nogensinde. Og mere larmende. I Storbritannien skal en ny lov beskytte de ansatte i branchen mod høreskader. Problemet er blot, at mange arbejdsgivere slet ikke er opmærksomme på risikoen ved støjskader.

Ansatte i den britiske musik- og underholdningsindustri bliver ofte udsat for høj musik i forbindelse med deres arbejde. Lydniveauet er ofte så voldsomt, at de risikerer at få en høreskade. Det viser en ny undersøgelse, der er foretabet af den britiske brugerorganisation RNID.

Nu tager regeringen i London initiativ til at gøre noget ved problemerne. En ny lov, der træder i kraft 1. august næste år skal holde styr på lydniveauet på arbejdspladserne og forebygge at ansatte i underholdningsbranchen får arbejdsskader på hørelsen.

I Storbritannien arbejder næsten 600.000 mennesker med musik eller underholdning. Men flere end to ud af tre arbejdsgivere i branchen er ikke klar over, at de fra næste år skal rette sig efter et nyt regelsæt. Og flere end halvdelen har ikke gjort tiltag for at bringe støjniveauet ned på et acceptabelt niveau.

Ifølge de nye regler skal arbejdsgiverne stille høreværn til rådighed alle steder. Ansatte skal beskytte deres ører, hvis lydniveauet overskrider 80 dB. Høreværnene skal dæmpe i en sådan grad, at de ansatte aldrig bliver udsat for mere end 87 dB.

RNID skriver i en pressemeddelelse, at de er glade for den nye lovgivning, men bekymrede for, om regeringen gør nok for at få budskabet ud til arbejdsgiverne i musik- og underholdningsbranchen.

Kilde: www.hear-it.org