december 22, 2011

Lars Ulrich har tinnitus

Share

Lars Ulrich har tinnitus

Den danske trommeslager i heavyrockbandet Metallica stiller nu op i rækken af musikere, der åbent fortæller om sine høreproblemer.

46-årige Lars Ulrich har spillet trommer i snart 35 år. I starten af sin karriere brugte han ikke nogen form forhøreværn eller anden beskyttelse. Og det har sat sine spor.

I starten lagde Lars Ulrich knapt nok mærke til den susende lyd i ørerne, men under en turné i 1988 blev han for første gang opmærksom på, hvor slem hans tinnitus var blevet.

”Jeg faldt ofte i søvn med fjernsynet tændt, og så vågnede jeg midt om natten for at slukke for det. Bortset fra at det ikke var tændt,” siger han.

”Da det gik op for mig, at jeg regelmæssigt gjorde det – at jeg faktisk vågnede om natten for at slukke et fjernsyn, der ikke var tændt – gik det op for mig, at jeg måske havde nogle problemer.”

Lars Ulrich begyndte at beskytte sine ører når han optrådte, men tinnitusen er han aldrig blevet kvit – og bliver det formentlig heller aldrig. Han har lært sig at leve med det, men er bekymret for iPod-generationens ører.

”Hvis du kradser dig på næsen, er det overstået på en uge, men hvis du kradser dinhørelse eller gør skade på din hørelse, kommer den ikke igen. Det er det, jeg forsøger at sige til de unge. Når hørelsen er væk, er den væk. Og der er ikke nogen rigtig kur.”

Kilde: www.morungexpress.com, 30/12/2009