december 22, 2011

Lærere plages – stadig – af støj

Share

Lærere plages – stadig – af støj

Syv ud af ti danske lærere generes af støj mens de er på arbejde. Det viser resultaterne af et forskningsprojekt, der offentliggøres senere på året.

71 procent af alle lærere bliver generet afstøj i mindst 25 procent af arbejdstiden. Det viser et nyt forskningsprojekt fra det Nationale Center for Arbejdsmiljø, der offentliggøres senere på året.

Dermed er lærerne en af de faggrupper, der plages mest at støj, som bl.a. kommer fra råbende elever, ringende klokker og skramlende skolemøbler.

Forskningsprojektet har fokus på den støj, der ikke nødvendigvis medfører høreskader, men som bl.a. medfører træthed og hovedpine, når arbejdsdagen er ved at være slut.

Projektet har fokus på mennesker, der arbejder i kommunikationskrævende job, og nye kommunikationsformer mellem elever og lærere får en del af skylden for problemerne. Den traditionelle katederundervisning er nemlig afløst af andre pædagogiske metoder, der betyder, at flere taler på samme tid.

”Men akustikken er mange steder slet ikke fulgt med tiden. Selv nye skoler har ofte dårlig akustik,” siger en af forskerne bag undersøgelsen, Jesper Kristiansen.

Forskningsprojektet har været i gang siden 2008.

Kilde: www.avisen.dk, 06/07/2010