december 22, 2011

Lærer får erstatning for tinnitus

Share

En svensk lærer er blevet tilkendt erstatning for en tinnitusskade. En dreng skreg hende ind i øret af sine lungers fulde kraft.

Den svenske lærer var i forvejen døv på det ene øre og led aflydoverfølsomhed på det andet, hvilket hun havde fortalt sine elever. En 15-årig dreng var dog blevet irriteret på hende, fordi han følte, at han fik skylden for andre elevers ballade. Derfor sned han sig ind på hende og skreg alt, hvad han kunne ind i hendes raske øre.

Læreren har nu fåettinnitus,høretab og er sygemeldt med en depression og havde derfor søgt om erstatning på en halv million.
Retten i Malmø mener dog ikke at drengen har var fuldt bevidst om, hvad han gjorde, og han slipper derfor med at skulle betale sit offer 15.000 kroner for krænkelse og 13.200 kroner for svie og smerte.

Drengen blev samtidig dømt for grov vold og medvirken til vold i en række andre sager. Han har blandt andet skåret en jævnaldrende med en kniv og slået med knojern og knippel. Han skal nu på en lukket ungdomsinstitution.

Kilde: Folkeskolen.dk, 15/01/2009