december 27, 2011

Kronprins Frederik: Man skal tage ansvar

Share

HKH Kronprins Frederik er protektor for Landsforeningen for Bedre Hørelse (LBH) og i det nyeste nummer af foreningens blad, Hørelsen, fortæller prinsen i et åbenhjertigt interview om sine egne erfaringer med lyd og hørelse, og hvorfor han har sagt ja til at lade sit ansigt bruge i forbindelse med høresagen.

Kronprinsen er især blevet motiveret til opgaven gennem sin mormor, Dronning Ingrid, der som ældre kom til at lide afaldersbetinget hørenedsættelse.

Der er ikke længere nogen i den nærmeste del af den kongelige familie, der har nedsat hørelse, men flere i Kronprinsens omgangskreds har høreproblemer.
"En af mine venner - han er godt 50 og har et arveligt høretab - anskaffede sig høreapparater for et par år siden. Inden da var det også helt tydeligt, hvor meget han gik glip af - hvor mange gange han faldt ud af samtalen, blev sat ud af spillet," siger Kronprins Frederik, der for øvrigt altid selv beskytter sine ører medhøreværn når han går på jagt.
Prinsen får ofte målt sin hørelse i forbindelse med dykning og flyvning og har af LBH fået overrakt et par formstøbte høreværn, som han kan bruge ved koncerter.

"Hvis man mister noget dyrebart som for eksempel sin hørelse er det vigtigt at give sig tid til at sørge med sig selv. Men begynder man at sørge over sig selv, er det på tide at komme videre," siger prinsen. "Hvis man som dårligt hørende synker lidt tilbage, om man så må sige, må man prøve at gøre en indsats for at få sig selv med i gamet igen. Det er meget væsentligt, synes jeg - at tage ansvar."

Kronprins Frederik fortæller blandt andet, hvordan fysiske udfoldelser har hjulpet ham gennem svære perioder, hvor han havde brug for at finde tiltro til sig selv. Han understreger at det er vigtigt at arbejde med sig selv og sørge for, at man er god til noget.

Kilde: Hørelsen, marts 2005