december 27, 2011

Korsang trods høreproblemer

Share

Korsang trods høreproblemer

Da der sidste år for første gang var kursus i korsang for personer med høreproblemer, var det en uventet stor succes. Nu står Lotte Rømer og Gitte Naur bag endnu et sangkursus på Castberggård.

”Sidste forår stod både tv og aviser på nakken af hinanden for at fortælle om sangkurset,” siger Lotte Rømer, der igen i år er leder af den intensive weekend i tonernes verden.
”For udenforstående lyder det selvmodsigende, at man kan synge selvom hørelsen skranter. Men virkeligheden er en anden. Kan man lide at synge, forsvinder lysten jo ikke, bare fordi man har tabt noget hørelse. Derimod er mange kede af, at de har svært ved at synge rent eller svært ved at høre sig selv. Men det kan der gøres noget ved,” fortæller Lotte Rømer.

Med sig til kurset på Castberggård, har hun sanger og psykoterapeut Gitte Naur. Selv om hun jævnligt er sanginstruktør på store forestillinger med store stjerner, ser hun alligevel tilbage på weekenden sidste år som noget ganske særligt.

”Det var fantastisk at opleve, hvordan alle udviklede sig og rykkede på bare to dage - ikke kun sangmæssigt, men også i forhold til deres høretab. Deltagerne var fra 30-90 år, og flere gav efterfølgende udtryk for, at de havde fået et helt andet syn på sig selv,” siger hun.

Kurset kræver ingen særlige forudsætninger udover lyst til og mod på at synge. Det er en forudsætning, at man kan klare dig uden skrivetolk/tolk, men der vil være teleslynge under hele forløbet.
Sangkurset afholdes fra 13.-15. april på Castberggård – der er stadig få ledige pladser.

Læs mere om kurset her.