Korsang for personer med høretab

Share

For første gang nogensinde arrangerer Castberggård og Landsforeningen for Bedre Hørelse (LBH) i samarbejde en korsangsweekend for mennesker med høretab.

Når man mister hørelsen, mister man på et tidspunkt også evnen til at vurdere, om man rent faktisk rammer de toner man tror man synger – det bliver med andre ord meget svært at høre, om man synger rent.
Det kunne måske lyde som et mindre problem, men for en stor del af de op mod 700.000 danskere, der lider af høreproblemer, er tabet af musikken ofte også et tab af livskvalitet.

Det gør Castberggård nu noget ved. I weekenden fra 17. til 19. marts holder stedet en korweekend med undervisning i sang med musiker, komponist og forfatter Lotte Rømer som kursusleder.

Kursisterne lærer blandt andet, hvordan de træner deres muskler til at kunne ”huske”, hvordan tonerne skal føles, så man lærer at ”høre” med andet end ørerne.

Først og fremmest er kurset sjovt og livsbekræftende. På kurset på Castberggård er der trygge rammer, hvor der er tid og plads til at man kommer til at dumme sig eller ramme ved siden af.

”Vi er meget spændte på kurset, der er det første af sin art herhjemme,” siger Castberggårds administrerende forstander, Ilse Bellamy. ”Vi ved, hvor stor indflydelse musikken har på vores følelsesliv, og med kurset her vil vi gerne give noget af det tabte tilbage til dem, der har mistet hørelsen.”

Du kan læse mere om kurset på Castberggårds hjemmesideher.