december 23, 2011

Konkurrence om smarte høreværn

Share

Konkurrence om smarte høreværn

Den engelske organisation for personer med høretab, RNID, har udskrevet en konkurrence, om, hvem der kan designe de mest tjekkede ørepropper.

RNID (Royal National Institution for the Deaf) er på jagt efter en revolutionerende ide, der kan ændre den brede befolknings syn på høreværn.

I en den konkurrence, som foreningen har udskrevet, skal der laves et høreværn, som skal være et ’must-have’ for musikelskere. Et høreværn, der er så smart og trendy, at man er nødt til at have et, hvis man vil være med på noderne.

Konkurrencen er blevet offentliggjort samtidig med at RNID åbnede en ny hjemmeside, der handler om konsekvenserne af at udsætte sine ører for skadeligstøj i form af musik.

En undersøgelse, RNID selv har foretaget, viser at de første tegn påhøreproblemer - ’ulden’ hørelse,lydoverfølsomhed ogtinnitus optrådte hos 90 procent af de unge, der gik i byen på klubber, spillesteder eller værtshuse med høj musik..
Kun tre procent af de unge brugte høreværn, når de gik i byen.

RNIDs konklusion på undersøgelsen var, at unge fravalgte høreværnene på grund af deres lidt ’medicinske’ image, som foreningen kalder det – og fordi mange unge fejlagtigt tror, at høreværnene lukker musikken ude.

Kilde: www.uk.audio-infos.eu 14/03/2008