december 22, 2011

Kommuner vil have tilskud til høreapparater sat ned

Share

Kommuner vil have tilskud til høreapparater sat ned

En række sjællandske borgmestre søger om lov til at sætte tilskuddet til private høreapparater ned til det samme, som apparater koster gennem det offentlige.

Uanset om ethøreapparat har været dyrt eller billigt hos en privat forhandler, lyder regningen til kommunerne på 6.320,- kr. Det er præcis så meget, forhandlerne kan få i tilskud fra det offentlige, når de sælger høreapparater til private. Og det er op mod dobbelt så meget som kostprisen på et høreapparat, der er indkøbt gennem offentlige.

Det har nu fået borgmesteren i Rudersdal Kommune og næstformand i Kommunernes Landsforening, Erik Fabrin, til at kontakte Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Her har han søgt om dispensation til, kun at betale det i tilskud, som kommunerne selv kan skaffe apparaterne til.

Det underlige er, at uanset hvad kostprisen for et høreapparat er, får vi en regning på det maksimale tilskudsbeløb. Selv om prisen for høreapparater varierer, udgør det honorar, som høreklinikkerne tager for at tilrette høreapparatet, i overraskende mange tilfælde netop prisforskellen op til det maksimale tilskud,” siger Erik Fabrin, der forventer at Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Frederiksberg Kommuner vil gøre det samme.

Hos de private forhandlere er der kun hovedrysten tilovers for initiativet.
”Vi sælger ikke kun høreapparater. Vi sælger bedre hørelse, og vi skal også sætte apparatet på ørene af folk. Derfor er regningen fra os dyrere end den rå pris for høreapparatet. Men det har kommunerne ikke forståelse for, fordi det er regionen, der betaler for tilretningen, når borgeren får et høreapparat fra det offentlige,” siger høreapparatforhandler Henrik Haack.

Sidste år brugte de danske kommuner 650 millioner kroner på tilskud til høreapparater.

Kilde: www.sn.dk, 22/09/2010