december 07, 2011

Kommune sagsøgt efter fyring af hørehandicappet medarbejder

Share

Fagforeningen HK sagsøger Køge Kommune, der fyrer medarbejder med høretab.

Sagen i Køge Kommune drejer sig om en ung kvinde medhøretab, der har været ansat i kommunen i to år. Hun har netop modtaget en fyreseddel, fordi hun ikke kan varetage sine arbejdsopgaver. Men kommunen har ikke gjort tilstrækkeligt for at hjælpe hende, mener HK.

”Vi taler her om et dygtigt, loyalt og pligtopfyldende ungt menneske, der hidtil har passet sit arbejde upåklageligt. Kommunen har ifølge forskelsbehandlingsloven en klar pligt til at tilpasse arbejdsvilkårene til den enkelte medarbejders situation. Det er mildest talt ikke sket i dette tilfælde,” siger HK/Kommunals formand, Bodil Otto.

Hun ser det som en kedelig tendens, at de kommunale nedskæringer fører til flere urimelige fyringer af handicappede, ældre og forskellige minoritetsgrupper.

Hun bakkes op af formanden for Danske Handicaporganisationer, Stig Langvad.

”Hvis Østre Landsret ikke fortolker det her rigtigt, så er de handicappede på herrens mark. Konsekvensen vil være, at de mennesker, der har de mindst synlige handicap, kan smides ud på gaden. Det er fuldstændig som at få lov til at fyre gravide igen,” siger han.

Der bliver afsagt dom i Østre Landsret 29. juni.

Kilde: HK Kommunal, 23/05/2011