december 29, 2011

Kommunalreform svigter personer med høreproblemer

Share

Personer med tale- og høreproblemer kan komme til at betale dyrt for en ny kommunalreform. Det konkluderer tænketanken Mandag Morgen, der har analyseret kommunalreformens konsekvenser.

En af reformens tanker er at flytte indsatsen for bl.a. personer med høreproblemer fra amterne til kommunerne. Og det er en rigtig dårlig ide, mener projektleder Anders Hede, der sammen med analytikeren Linda Taudal står bag udredningen.

"Det virker barokt, at hovedformålet med reformen - at skabe større enheder for at samle den faglige ekspertise - helt overses på handikapområdet. Da går det lige modsat: Den faglige viden og udvikling spredes for alle vinde og risikerer at gå til grunde," siger Anders Hede.

Når de nuværende hørecentre som følge af reformen skal flyttes ud til de nye kommuner, frygter Anders Hede, at medarbejderne bliver spredt i alle retninger. Samtidig peger han på, at antallet af tale- hørepædagoger vil falde voldsomt over de kommende år på grund af pensionering.

Mandag Morgen konkluderer, at den bedste løsning vil være at samle ekspertisen på området i de amtslige centre, der findes nu - og lade dem overgå til de fem kommende regioner.

Regeringen fremlægger lovforslagene, der skal udgøre kommunalreformen omkring 1. december.

Kilde: Politiken, 21/10/2004