december 29, 2011

Københavnere klager over larm

Share

Københavnere klager over larm

Naboer til spillesteder og diskoteker i København klager i stigende grad over generende støj på alle tider af døgnet
Alene siden i sommer, har Københavns politi givet 25 spillesteder, diskoteker og værtshuse besked på at skrue ned for lyden og lukke vinduerne. Fire steder fik forbud mod at spille musik, indtil der var blevet gjort noget for at dæmpe lyden.

Musik og larm fra spillesteder og restauranter må ikke overskride 30 dB inde i de omkringliggende lejligheder. Mellem klokken 22 og 7 om morgenen må lyden ikke være højere end 25 dB.

Politiet kan gribe ind i sager, hvor der bliver spillet høj musik for åbne vinduer, så der bliver larmet for meget i det offentlige rum. Men hvis et musiksted fx ligger i stueetagen i en ejendom og larmen trænger op gennem bygningen, havner klagen i Miljøkontrollen. Den kan pålægge spillesteder at sørge for lydisolerende foranstaltninger eller plombere musikanlægget, så der ikke kan spilles for højt. Kontrollen behandler for øjeblikket mellem 30 og 40 sager.

Audrey Castañeda, der er nabo til spillestedet Rust, fortæller, at hun nogle dage har måttet forlade sin lejlighed på grund af støjen, eller har stået op og grædt, fordi hun ikke har fået noget søvn i dagevis.
Direktøren for spillestedet Rust, Lars Orlamundt, har forståelse for, at miljøkravene skal overholdes, men han mener at larmen og livet på gaden er en charme ved København. "Vi skal passe på, at København ikke bliver en soveby, hvor vi alle render rundt med mundkurv på," siger han.
Han bliver bakket op af brancheorganisationen for Hotel- og restaurationsbranchen, Horesta: "Hvis man vælger at bo i København, så vælger man at bo et sted med mere liv end i Hareskoven," siger foreningens direktør, Allan Carlsen.

Kilde: Politiken, 3/12 2004