december 27, 2011

København er et støjhelvede

Share

København er et støjhelvede

Københavnerne er ved at få nok af den evindelige larm fra biler og lastvogne i byen. En ny rapport viser, at hver sjette husstand i hovedstaden er udsat for 'stærk og vedvarende' trafikstøj.

Rapporten er udarbejdet af Københavns Kommunes Miljøkontrol og er foretaget ved indfaldsvejene Lyngbyvej og Vigerslevvej. Halvdelen af de beboere, der har været med i undersøgelsen siger, at de er generet af trafikstøj når de opholder sig inden døre med lukkede vinduer. Med åbne vinduer er 80 procent af de adspurgte generet af larmen. Hver tredje overvejer at flytte - i syv ud af ti tilfælde på grund af støjforureningen.

Definitionen af en bolig som 'stærkt støjbelastet' betyder, at støjniveauet inde i boligen kan nå op på 65 dB eller derover. I København falder 46.000 boliger indenfor denne kategori.

Kommunen har lavet foretaget forskellige forsøg for at dæmpe trafikstøjen - blandt andet med en særlig type støjdæmpende asfalt. Andre tiltag, som kommunen overvejer, er flere fartbegrænsninger og bedre støjisolering af bygninger.

I en ny trafik- og miljø plan har Københavns Kommune afsat 350 millioner kr. til at bekæmpe trafikstøj, men hvor pengene skal komme fra, er stadig uvist.

Kilde: Politiken, 02/06/2005