december 22, 2011

Klinikker for dårlige til at informere om høretab hos børn

Share

Chok og vrede er en helt normal reaktion, når forældre får at vide, at deres barn har et høretab. Høreklinikkerne er for dårlige til at kommunikere, viser israelsk undersøgelse.

At opdage at ens barn har ethøretab er en ubehagelig oplevelse for alle forældre. Men med viden om, at barnet kan vokse op og fungere fint med en funktionsnedsættelse, kan nyheden blive lettere at forholde sig til. Det viser en ny israelsk undersøgelse, der har set nærmere på forældrenes reaktionsmønstre.

De forældre, der deltog i undersøgelsen ved Ziv Medical Centre, lagde igen og igen vægt på, hvor vigtigt det var, at de fik præsenteret en plan for fremtiden på samme tidspunkt som de modtog nyheden om barnets høretab.
Tiden umiddelbart efter at høretabet var blevet opdaget, bliver beskrevet som ekstremt stressende – hvilket gør behovet for en konkret plan endnu mere nødvendig.

Forældrene var generelt utilfredse med, at de altid fik beskeden meget direkte og uden empati. Selv om det er høreklinkkerne i Israel, der har ansvaret for at gøre forældrene opmærksomme på et eventuelt høretab, har det vist sig, at de ikke evner at overbringe nyheden på en ordentlig måde.

Undersøgelsen fastslår, at det er afgørende at der ligger en effektiv strategi for, hvordan klinikkerne kommunikerer med forældrene.

14 forældrepar deltog i undersøgelsen. De blev interviewet om deres opfattelse af den måde, de fik informationen om deres børns høretab og hvordan de selv reagerede på det.

50 procent af forældrene var utilfredse med den måde, de fik de dårlige nyheder på.

Kilde: www.hear-it.org