december 22, 2011

Kinesiske børn får høreskader af overmedicinering

Share

Hvert år får op mod 10.000 kinesiske børn konstateret høreskader på grund af medicinmisbrug.

Kina er storforbruger af forskellige typer antibiotika, som bliver brugt til at behandle alt fra forkølelse til ondt i halsen og andre småskavanker.
Det er veldokumenteret, at visse typer af antibiotika kan være årsag tilhøreproblemer. Op mod 10.000 kinesiske børn får konstaterethøretab hvert år på grund af overmedicinering, viser en ny kinesisk rapport.

Kinesiske forældre har tillid til både børnelæger og antibiotika, men der er desværre en udbredt praksis i Kina for returkommission fra medicinalvirksomheder til de læger, der udskriver medicinen. Rapporten anslår, at omkring 25 procent af al den antibiotika, der bliver udskrevet, er unødvendig.

”Læger bør være opmærksomme på, at medicin kan være skadelig for hørelsen og det er ikke godt, hvis forældre får det indtryk, at dyr antibiotika er den mest effektive løsning,” siger Liu Jinfeng, der er leder af det kinesiske rehabiliteringscenter for døve børn.

De kinesiske myndigheder gør allerede nu en indsats for at begrænse brugen af antibiotika, men der er brug for mere kontrol.

24 procent af den kinesiske befolkning lider af høreproblemer. I aldersgruppen nul til syv år, har flere end 800.000 høretab, og hvert år bliver 30.000 børn født med høretab på grund af enten arvelige høretab, infektioner ellermedicin.

Kilde: www.hear-it.org