juni 20, 2012

Kejsersnit-babyer består sjældnere første høretest

Share

Kejsersnit-babyer består sjældnere første høretest

Eksperter melder dog samstemmende, at forældre ikke skal blive forskrækket over dette. Problemet er nemlig typisk midlertidigt.

 

Spædbørn født ved kejsersnit, er - i forhold til babyer født vaginalt - tre gange mere tilbøjelige til at ’dumpe’ den første høretest, som udføres kort tid efter fødslen. Det viser ny israelsk forskning.

Forskerne bemærker, at forældre bør være opmærksomme på denne forskel, men ikke male en vis herre på væggen. Høreproblemet er nemlig som oftest af midlertidig karakter.

Dr. Tatiana Smolkin, neonatal forsker ved Rambam Medical Center i Haifa, Israel, er en af forskerne bag undersøgelsen. Hun siger, at tabet normalt forsvinder efter 72 timer.

"Væsker tilbageholdes i mellemøret, og dette synes at påvirke neonatal hørelse,”  forklarer hun.

Amerikanske eksperter er enige om, at forældre bør tage oplysningerne i stiv arm.

"Hvis du har fået foretaget kejsersnit, er essensen, at du skal være forberedt på, at der er en større chance for, at din baby kommer til at dumpe en af disse høretests, uanset om der faktisk er et høreproblem," siger Dr. Richard Rosenfeld, leder af Otolaryngologisk Afdeling på SUNY Downstate Medical Center i Brooklyn, New York.

Han har stået i spidsen for det udvalg, som har udformet American Academy of Pediatrics' retningslinjer vedrørende mellemøre-lidelsen OME, otitis media med effusion.

Dr. Dennis Woo, en børnelæge ved University of California, Medical Center i Santa Monica, siger, at problemet ofte er forbigående - og hvis testen blev udført tre eller fire dage efter fødslen, ville resultaterne sandsynligvis se meget anderledes ud.

"Der er for så vidt intet bekymrende her. Forældre kan overveje at bede deres børnelæge udsætte testen til to dage efter fødslen. Det giver mening," siger Woo.

For at være helt sikre i deres sag, er forældre uanset hvad nødt til at følge op sammen med en børnelæge, understreger lægerne.

De israelske forskere har som grundlag for undersøgelsen vurderet 1.653 nyfødte. Af disse blev 1.170 leveret vaginalt, de sidste 483 ved kejsersnit.

Kilde: www.health.usnews.com