januar 28, 2021

Kan Covid-19 medføre høretab?

Share

Det spørgsmål vil man forsøge at finde svaret på i et større engelsk studie, der skal undersøge en mulig sammenhæng mellem Covid-19 og høretab.

Kan Covid-19 medføre høretab?

I studiet vil man teste hørelsen på over 100 englændere, der alle har været indlagt med Covid-19. Resultaterne vil blive sammenlignet med høretests foretaget i en kontrolgruppe bestående af patienter, der har været indlagt med andre sygdomme, som ikke vurderes at påvirke hørelsen.

Man ved, at sygdomme som mæslinger, meningitis og fåresyge kan medføre problemer med hørelsen, men indtil videre er det uvist, hvordan Covid-19 påvirker det auditive system. Et nyere studie antyder dog, at omkring 13 procent af de Covid-19-patienter, der bliver udskrevet fra hospitalet, oplever en ændring i deres hørelse.

Formålet med det nye studie er, ifølge healtheuropa.eu, at finde ud af, hvor omfattende problemet er. Hvor mange patienter får høretab efter at have været indlagt med Covid-19, hvordan er sværhedsgraden af disse høretab og hvilke dele af det auditive system bliver påvirket.