Irriteret over lyde

Share

10.03.03

Hej "Brevkasse"

Jeg ved ikke, om dette er det rette forum, men jeg prøver alligevel lykken. Jeg er en mand midt i tyverne og jeg har i årevis, siden starten af teenagealderen været plaget af decideret irritation over visse lyde. Det er især lyde folk laver med deres mund, f.eks når de spiser popcorn, tyggegummi eller bare smasker! Andre ikke-orale lyde kan være, klikkelyde fra kuglepinde og andre pludselige lyde, der ikke stemmer overens med "mit lydunivers"!. Jeg ønsker naturligvis ikke at blive irriteret, men det er meget svært at lade være, hvorfor det efterfølgende går ud over mine omgivelser! Det er hverken de eller jeg tjent med! Findes der nogen hjælp til dette problem eller kan I guide mig videre, til nogen der kan hjælpe mig?

På forhånd tak!

Christian

Kære Christian.

Tak for dit brev. Problemet, du beskriver, kender vi formentlig alle sammen til - i mere eller mindre omfattende grad. I forskellige situationer, bliver vi irriterede over lyde, der forstyrrer vores fokus. Det kan være folk, der snakker sammen under filmen i en biograf, trommer med fingrene på bordet i bibliotekets læsesal osv. Men det afhænger selvfølgelig af den situation, vi er i.
Det er vanskeligt, ud fra dit brev at afgøre, om du er plaget af lydoverfølsomhed, som du kan læse mere omher.
For at være på den sikre side, kan du konsultere en læge med dit problem og få taget en høreprøve, der vil kunne afsløre, om der er noget galt med din hørelse.

Med venlig hilsen

hoerelse.info