juni 05, 2012

Internetbaseret tinnitusterapi giver resultater

Share

Internetbaseret tinnitusterapi giver resultater

Terapi kan være lige så effektiv over nettet som i grupper. Det viser ny undersøgelse, der giver håb for mennesker, der lider af tinnitus.

Det er forskere fra Johannes Gutenberg Universitetet i Mainz, Tyskland, der sammen med svenske kolleger fra Linköping Universitet har undersøgt personer med moderat og alvorlig tinnitus.

Deltagerne blev udsat for forskellige former for terapi over en periode på ti uger, og resultatet viste, at internetbaseret terapi var lige så effektiv som gruppeterapi, hvor man fysisk sad sammen.

I forhold til en kontrolgruppe, der kun deltog i et online diskussionsforum, blev de, der fik terapi over nettet meget bedre til at leve med symptomerne af tinnitus.

Forskerne fra de to universiteter kunne konstatere, at graden af generne fra tinnitussen blev reduceret til moderat eller mild hos deltagerne, der fulgte sessionerne med gruppeterapi. For de, der fik terapi over nettet, var resultaterne stort det de samme.

"Vores koncept med internetbaseret terapi viste sig at være meget effektiv i forhold til at mindske generne fra tinnitus. Sagt på en anden måde blev deltagerne mere tolerante overfor deres tinnitus," siger doktor Maria Kleinstäuber fra Johannes Gutenberg Universitet.

www.hear-it.org, 04/06/2012